Diş eti grefti, ağız içinde kemik kaybının olduğu yerlerde çene kemiğine hacim yoğunluğu katmak için yapılan bir uygulamadır. Burada kemik grefti için kullanılacak olan materyaller farklı kaynak kullanılarak elde edilmektedir. Dis eti grefti, diş implantı esnasında sıklıkla kullanılan bir cerrahi işlemdir. Bu uygulama çene kemiğinde doku kaybının olduğu durumlarda yapıyı yeniden sağlıklı bir şekilde oluşturmak için gerçekleştirilir. Aynı zamanda dişlerin canlılığını kaybetmiş olması bu iskelet dokusunun direkt olarak etkilenmesini sağlar.
İmplant tedavisinde iskelet dokusunun eksilmesi gibi bir sorun ile karşılaşıldığında kemik grefti zorunlu bir hâl almaktadır. Ancak bu işlem tecrübeli hekimler tarafından yapılmalıdır. Çünkü bu işlem tecrübeli bir hekim tarafından yapıldığında çok daha sağlıklı ve uzun ömürlü sonuçlar elde edilecektir. Diş eti greftinde genel itibariyle hayvansal sentetik yada kendi vücutlarından alınan kemikler kullanıldığı düşünüldüğünde bu işlemin ne kadar uzman,ik gerektirdiğini anlamak son derece mümkün olacaktır.
Diş eti grefti, genel itibariyle diş implantı düşünen kişiler arasında yaygın olarak bilinen bir tedavi şeklidir. Diş eti grefti yöntemi, çene kemiğinde ortaya çıkan kemik kaybı durumunda kayıp olan bölgeye kemik oluşturmak nedeniyle uygulanmaktadır. Bu işlem insanın kemik dokusunun yanı sıra hayvansal kaynaklardan elde edilen greftler yardımıyla yapılmakta ve son derece etkili aynı zamanda uzun ömürlü sonuçlar elde edilmektedir.
Kemik grefti, cerrahi bir prosedür olarak bilinmektedir. Bu işlem uzman bir hekim tarafından son derece profesyonel ve deneyimli bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Uzman hekimler tarafından yapılan bu işlem sayesinde çene kemiği üzerinde sağlam bir yapı oluşur ve çene kemiği implant uygulamasına uygun hâle getirilir. Yani sonuç itibariyle uygulanan kemik grefti, çene kemiğinin implant uygulamasına uygun hâle getirilmesine yardımcı olmaktadır.
Diş eti grefti, sadece estetik ve görsellik nedeniyle değil çok daha ciddi sağlık sorunlarının tedavi ve rehabilitasyon durumlarında uygulanmaktadır. Bu uygulamayı gerektiren ve uygulanması son derece zorunlu olan belli başlı durumlar bulunmaktadır. Bu cerrahi müdahaleyi gerektiren durum ve belirtiler, diş eti greftinin önemini ve gerekliliğini göstermektedir. İşte diş eti grefti ameliyatının uygulandığı bazı durumlar;
İlerlemiş Periodontitis: Diş eti iltihapları kontrol altına alınmadığı takdirde oluşan bakteriler, diş kökü ve çene kemiklerine kadar ulaşmakta ve ciddi zararlara sebep olmaktadır. Buda dişlerin destek dokusunun zayıflama ve kayıplarına kadar yol açmaktadır.
Diş Eti Çekilmesi: Diş etleri çekildiğinde diş köklerinin açığa çıktığı ve hassasiyet gösterdiği görülecektir. Burada diş kaybını önlemek nedeniyle yumuşak doku grefti uygulanması son derece etkili sonuçlar ortaya koyacak ve kişilerin çene kemiği sağlığı yerine getirilecektir.
Kemik Kaybı: Periodontal hastalıklar yada dış kaybı sonucunda kişilerde çene kemiği erimesi gözükebilir. Bu tür durumlarda kemik grefti uygulanması gerekecektir. Bu sayede kemik dokusu yeniden en iyi şekilde oluşturulmuş ve kişilerin kemik kaybı giderilmiş olacaktır.
Diş Etlerinin Fazla Gözükmesi: Bazı zamanlar gülerken diş etleri gerektiğinden fazla gözükebilir. Bu noktada gingivektomi gibi bazı ameliyat seçenekleri ile diş hattı tekrar kazandırılabilir. Bu sayede hem estetik hemde sağlık açısından her türlü destek rahatlıkla sağlanabilir.
Diş İmplantı Öncesi Hazırlık: Yetersiz kemik dokusu, diş implantı için istenen bir durum değildir. İşte bu nedenle böyle bir durum ile karşılaşıldığında çene kemiklerini ve diş etlerini düzenlemek için diş grefti uygulaması oldukça önemli bir yere sahiptir.
Diş eti grefti, hastanın ihtiyacına göre farklı tekniklerle uygulanabilmektedir. Bu noktada hangi greft çeşidinin seçileceği ise hekimin muayene ve planlamasına göre değişiklik göstermektedir. Diş eti greftinde bilinen birkaç farklı çeşit bulunmaktadır. İşte diş et grefti çeşitleri;
Bu greft çeşidi günümüzde en sık tercih edilen ve uygulanan greft yöntemlerinden biridir. Yapılan bu işlem özellikle diş kökleri açığa çıkmış olan hastalara uygulanmakta ve son derece etkili aynı zamanda başarılı sonuçlar ortaya koymaktadır.
Serbest diş eti grefti damak yüzeyinden alınan ince bir doku tabakasının çekilen diş eti üzerine yerleştirilmesi ile yapılır. Serbest diş eti grefti, diş eti dokusunun kalınlaşmasını sağlar. Aynı zamanda serbest diş eti grefti, estetik açıdan da doğru gözükmesini sağlayacaktır.
Yan diş eti grefti olarak bilinen lateral greft, ihtiyacın olduğu bölgenin hemen yanında diş etinden alınan dokunun ilgili alana taşınmasıyla yapılan bir diş eti grefti çeşididir. Bu greft çeşidi diğerleri göz önüne alındığında ihtiyaç duyulan bölgenin komşu bölgesinden alınmasıyla yapılmaktadır. Yapılan bu işlem, diş etinin doğal dokusuna son derece sağlıklı şekilde uyum sağlamaktadır.
Açık doku grefti, laboratuvar ortamında üretilen doku kullanılmasıyla elde edilmektedir. Açık doku grefti genel itibariyle geniş alanlara uygulanması gerektiğinde oldukça pratik bir seçenek olarak görülmektedir.
Tüm bu dişeti grefti çeşitlerinde dişeti greftinin size uygunluğunu belirleyecek olan kişi uzman diş hekimleri olacaktır. Burada sektörde bilinen ve adını duyurmuş klinikler ile çalışmanız size çok daha profesyonel hekimler ile çalışma imkânı sunacaktır. Sizlerde diş eti grefti uygulamasını uzman ve deneyimli bir diş hekimi aracılığıyla yaptırmak isterseniz, Dentaliva olarak bizleri tercih edebilir, web sitemizi ziyaret ederek ihtiyaç duyduğunuz bilgileri edinebilirsiniz.
Diş eti grefti, diş eti çekilmesi gibi farklı pek çok durumu durdurmak amacıyla uygulanmaktadır. Bir çeşit diş ameliyatı olarak bilinen bu işlem çekilen diş bölgesine yeni doku ekleyerek, diş eti bölgesinin yeniden sağlıklı bir yapıya kavuşmasını sağlamaktadır. Bu uygulamanın aşamaları ise şu şekildedir;
Tüm bu adımlar doğrultusunda yapılan diş eti grefti uygulaması, uzman ve profesyonel bir diş hekimi tarafından yapıldığında diş eti sağlığı yeniden ve hızlı bir şekilde kazandırılmaktadır. Bu işlem sayesinde hem estetik hem sağlık sorunlarının çözümü sağlanmakta ve diş kökleri en iyi şekilde koruma altına alınmaktadır.
Diş eti grefti ameliyatından sonra iyileşme süreci büyük bir öneme sahiptir. Çünkü iyileşmenin en iyi şekilde destekleniyor olması, ameliyatın başarısını destekleyecektir. Diş eti grefti sonrasında iyileşme süresi bir ve iki hafta arasında değişmektedir. Bu süre boyunca dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Bu noktalara dikkat ederek iyileşme süreci desteklenebilir ve ameliyat çok daha başarılı sonuçlar verebilir. İşte diş eti grefti ameliyatı sonrası iyileşme süresi boyunca dikkat edilmesi gereken adımlar;
Farklı pek çok nedenden kaynaklı uygulanan diş eti grefti ameliyatı uygulaması birbirinden çeşitli faydaları bulunmaktadır. Diş eti grefti, diş eti çekilmesi ve kemik erimesi sürecini durdurmanın yanında diş hassasiyetini azaltmakta ve dişlerinizin köklerini kök çürümesine karşı korumaktadır. Ancak bu işlemin uzmanlar tarafından uygulanması ve tedavi planının belirlenmesi gerekmekte ve bu nedenle uzman bir hekimden gerekli destek alınmalıdır. Bu sayede yapılan işlem en iyi ve verimli sonucu verecektir.
Diş eti grefti genel itibariyle ağız içinde diş etlerinin yetersiz kaldığı durumlarda kullanılan ve son derece başarılı sonuçlar ortaya koyan cerrahi bir işlemdir. Yapılan cerrahi işlemin uygulanmasına uygun olarak görülen adaylar ise şu şekildedir;
Tüm bu kişilere rahatlıkla uygulanabilen bu cerrahi işlemi, bu alanda deneyimli olan bir hekim ve klinik aracılığıyla yaptırmak isterseniz, Dentaliva web sitesini ziyaret edebilir böylece çene kemiği ve diş eti hastalıklarında hem estetik hem sağlık sorunlarında etkili ve başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz.